"Hasta La Victoria Siempre"

Friday, October 24, 2014

Ο Κόσμος Ξυπνάει

Μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο Φιντέλ Μπάλστρο φώναξε τον Τσε Μπαλάρα σε μια από τις γνώριμες σκηνές του που έστηνε σε περιοχές όπου δεν μπορούσε ο ανθρώπινος νους να φανταστεί. Σκοπός του βέβαια ήταν να μην ανακαλυφθεί από τον Γκολτίστα και τους σατανικούς συνεργάτες του...

Ο Τσε έφτασε στην σκηνή, που ακόμα και αυτός μετά δυσκολίας ανακάλυψε.  

Ο Φιντέλ καθόταν πολύ προβληματισμένος...

-Τσε, έχουμε πρόβλημα. Η επανάσταση δεν πηγαίνει καλά...
-Το ξέρω Φιντέλ. Το βλέπω... Αλλά τα πράγματα θα φτιάξουνε, amigo. Οι 2 αργεντίνοι που έφερα, θα μας δώσουν άλλον αέρα. Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις...
-Μακάρι Τσε, γιατί περίμενα πολλά περισσότερα από εσένα...
-Amigo, ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει, δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να χάσουμε, να στερηθούμε, να πονέσουμε, για να νιώσουμε μετά την γλύκα της νίκης! Κάνε λίγη υπομονή και όλα θα φτιάξουν. Και αν δεν φτιάξουν, τότε θα πεθάνω με την γλύκα ότι προσπάθησα.

Ο δεύτερος γύρος είχε ξεκινήσει και αυτοί που πιστεύουν έστω και στο ελάχιστο στην επανάσταση, περιμένουν να την δουν να υλοποιείται. Η Granma έχει δύσκολο έργο. Αλλά στόχος της από εδώ και πέρα είναι μόνο νίκες για να προλάβει την 4άδα.

Η Granma έκανε έναν πολύ καλό μήνα με 2 νίκες και μία ισοπαλία και μείωσε τη διαφορά της από τον 4ο στους 4 βαθμούς μόνο! Αλλά θα προλάβει τα play off;

Απρίλης 2010

Απρίλης; Μα τι έγινε; Στον Γενάρη δεν είχαμε αφήσει την ιστορία;
Ναι, αλλά από τη στιγμή που ο Τσε έβαλε το κεφάλι μέσα και άρχισε δουλειά-δουλειά για να καταφέρει τον στόχο του, σταμάτησε να κάνει δηλώσεις κάθε μήνα. Τώρα όμως έχουν απομείνει μόνο 2 παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα και να αρχίσουν τα play-offs. Έτσι ήταν αναγκασμένος να βγει να μιλήσει. Αλλά ας δούμε τα αποτελέσματα:


Συνέντευξη τύπου:

-Τσε, ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με αντίπαλο την Villa Clara η οποία ήταν δεύτερη στη βαθμολογία. Τελικά αποσπάσατε έναν βαθμό από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.
-Η Villa Clara έχει όντως πολύ δυνατή ομάδα. Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλλον μας υποτίμησε. Αν δεν χάναμε εκείνη την τρελή ευκαιρία στο τέλος, σήμερα θα μιλούσαμε από διαφορετική θέση...

-Τσε, κάνατε 4 νίκες σε 6 παιχνίδια στην συνέχεια! Το περιμένατε αυτό;
-Η δουλειά μας άρχισε να βγαίνει. Φάνηκε στο γήπεδο, λύθηκαν τα πόδια μας και κάναμε ότι είχαμε δουλέψει τόσο καιρό στις προπονήσεις. Τα παιχνίδια που χάθηκαν όμως πόνεσαν.

-Θέλετε να μας τα αναλύσετε ένα-ένα τα παιχνίδια αυτά;
-Εντάξει, η Sancti αν και εκτός έδρας το παιχνίδι, δεν είναι δυνατή ομάδα. Παίξαμε πονηρά και με σέντρες. Εκμεταλλευτήκαμε την κοντή άμυνα τους και στα στημένα τους χτυπήσαμε. Το 0-2 ήταν φυσικό επόμενο.
Με την μισητή Santiago de Cuba, ο Γκολάρα έβαλε πάλι το χεράκι του. Βλέπετε όταν σχεδιάζεις ένα ματς με τις ώρες (πως θα παίξεις, τι θα κάνεις, ποιόν θα μαρκάρεις, που θα χτυπήσεις) και με το που ξεκινάει ο αγώνας, στο 10' βλέπει παίχτης σου κόκκινη κάρτα? Ε, τι να κάνεις από εκεί και ύστερα; Είχαμε και την ατυχία να τραυματιστεί ο Santana και αμέσως μετά η αλλαγή του ο Barello! Αλλαγή στην αλλαγή δεν μου έχει ξανατύχει, τουλάχιστον όχι από τραυματισμούς!
Τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα μας με τις Las Tunas και Guantanamo ήταν ξέσπασμα! Η αδικία έπνιγε τους παίχτες μου και έπρεπε κάπου να ξεδώσουν. Αρπάξανε 4 και 3 έκαστος.
Εκεί που λέγαμε ότι πάμε για μεγάλα πράγματα και είχαμε πλησιάσει στους 2 βαθμούς την 4η θέση, ήρθε η σφαλιάρα! Η Ciego de Avila υποτιμήθηκε από τους παίχτες μου... Η ήττα είναι οδυνηρή για τη συνέχεια, καθώς θέλουμε ένα μικρό θαύμα για να τα καταφέρουμε? Με την Industriales απλά κάναμε το καθήκον μας.


-Τα δύο επόμενα (και τελευταία) παιχνίδια που έχετε είναι με αντιπάλους ανταγωνιστές σας για την 4η θέση. Τι προβλέπεται;
-Βλέποντας τη βαθμολογία, η Santiago έχει μπει στα playoffs χωρίς πρόβλημα (ο Γκολάρα τα κατάφερε). Η Holguin λόγω του ότι έχει ένα παιχνίδι περισσότερο, λογικά θα μείνει εκτός. Οπότε παίζεται μεταξύ των τριών μας, δηλαδή εμάς, της Pinar και της Matanzas. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αν όμως περάσουμε με νίκη από την Pinar τότε ανοίγει ο δρόμος για την 4άδα!

-Το όνειρο είναι κοντά, Τσε;
-Τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ! Η επανάσταση είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Μένουν λίγες λεπτομέρειες ακόμα για να υλοποιηθεί! Χαίρομαι που βλέπω το γήπεδο μας να γεμίζει όλο και περισσότερο σε κάθε μας παιχνίδι. Θυμηθείτε πόσος κόσμος ερχόταν στα πρώτα παιχνίδια και θα καταλάβετε ότι ο κόσμος ξυπνάει! 

No comments:

Post a Comment