"Hasta La Victoria Siempre"

Friday, October 24, 2014

Τέλος πρώτου γύρου

Μετά την νίκη επί της Guantanamo, το πρόγραμμα της ομάδας του Τσε είναι πιο βατό και προσφέρεται για 2 νίκες! Δύο νίκες που λογικά θα εδραιώσουν τη θέση του Τσε στον πάγκο της ομάδας και δεν θα αφήσει κανένα παράθυρο ανοιχτό στον νέο μεγαλομέτοχο, ώστε να ξανασκεφτεί την θέση του προπονητή.

Μηνιαία Συνέντευξη:

-Τσε, ίσως ήταν ο καλύτερος μήνας σας από τότε που αναλάβατε την ομάδα!
-Χωρίς ίσως. Ήταν! Πήγαμε πραγματικά καλά. Παίξαμε καλή μπάλα και παρά τα μικρά σκορ, αρχίσαμε να αποδίδουμε. Η άμυνα έσφιξε και άρχισαν οι παίχτες μου να μαρκάρουν σωστά. Σημαντικό στοιχείο ότι δεν δεχτήκαμε γκολ αυτό το μήνα. Όταν αρχίσουν να δουλεύουν και οι αυτοματισμοί, θα τρίβετε τα μάτια σας!

-Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού σας πιστεύετε ότι η χρονιά δεν έχει χαθεί και ότι ίσως προλάβετε τα playoffs;
-Πάντα είμαστε αισιόδοξοι. Αν δεν ήμασταν, ποιος θα ήταν ο σκοπός να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε;

-Για πείτε μας αναλυτικά για τα παιχνίδια που παίξατε. Πρώτα με την Ciego. Στο παιχνίδι εκείνο κάνατε τη 2η συνεχόμενη νίκη σας και μάλιστα για πρώτη φορά φέτος.
-Με την Ciego περίμενα ότι η ομάδα θα ήταν λίγο αγχωμένη, κυρίως για τον λόγο που αναφέρατε. Όντως το γεγονός ότι θα κάναμε 2η συνεχόμενη νίκη είχε βαρύνει τα πόδια των παιχτών. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-0 και έπρεπε να κάνω κάτι για να τους βγάλω το άγχος. Έτσι τους είπα αυτό: Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι το όπλο της επανάστασης! (It is not just a simple game, it is a weapon of the revolution).

-Και αυτό έφερε το αποτέλεσμα που θέλατε;
-Είδατε στο γήπεδο ότι παρουσιάστηκε άλλη ομάδα! Μπήκαμε και πατήσαμε τον αντίπαλο στο λαιμό! Το 1-0 ήταν πολύ άδικο τελικό αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον ακόμα 2 γκολ.

-Εκτός έδρας με την Industriales τι έγινε;
-Εκεί ήταν τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Όλοι οι βοηθοί μου έλεγαν ότι έπρεπε να παίξουμε ανοιχτά με την Industriales γιατί η άμυνα της έμπαζε. Εγώ όμως ήξερα ότι ήταν επικίνδυνη και σε στιγμή ανύποπτη μπορεί να μας έκανε ζημιά. Έτσι εφάρμοσα την τακτική «κλεφτοπόλεμος». Κλέψαμε την μεγάλη νίκη, οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν μετά το 0-1, κλείσαμε καλά τους χώρους και κάναμε ένα υπέροχο τρία στα τρία!

-Τσε, το ματς με την Pinar ήταν πολύ δύσκολο. Η Pinar ήταν στην 3η θέση της κατηγορίας. Όλοι πίστευαν ότι θα χάνατε το παιχνίδι. Τελικά όλοι διαψεύτηκαν. Πως το καταφέρατε;
-Η Pinar είναι πολύ καλή ομάδα. Αλλά έχει και αυτή τις αδυναμίες της, όπως όλοι οι αντίπαλοι μας. Οι μισθοφόροι παίχτες όταν δεν τα βρίσκουν όπως τα θέλουν τα πράγματα, τα παρατάνε. Εκεί πατήσαμε και αφού τους καταστρέψαμε το παιχνίδι, τα παρατήσανε. Στο τελευταίο 20λεπτο η Pinar είχε σχεδόν παραδωθεί. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε εμείς. Η κούραση της υπερπροσπάθειας πρόδωσε τα παλικάρια μου. Αλλά επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια!

-Τι βλέπετε για την συνέχεια;
-Έχουμε 2 πολύ δύσκολα παιχνίδια με Ciudad και με Matanzas και ένα που πρέπει πάση θυσία να κερδιθεί, αυτό με την Camaguey. Φυσικά στόχος είναι οι 3 νίκες, αλλά πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας!

Τα επόμενα παιχνίδια (και τελευταία του πρώτου γύρου) θα δείξουν αν έχει η ομάδα δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Αν δεν τα καταφέρει η Granma να κάνει τις νίκες της, τότε θα χρειαστεί ενίσχυση.
Το πρόβλημα που συνάντησε ο Τσε όμως ήταν ότι παρά τις υποσχέσεις του νέου μεγαλομέτοχου από τη Ρωσία ότι θα βάλει λεφτά στην ομάδα, το μεταγραφικό μπάτζετ παραμένει μηδενικό.

Μηνιαία Συνέντευξη τύπου:

-Ακόμα ένας χαμένος μήνας για την "επανάσταση", Τσε;
-Ήταν ένας αρκετά δύσκολος μήνας. Δεν καταφέραμε αυτό που η καρδούλα μας ήθελε. Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση?

-Και με ποιο τρόπο θα την ενισχύσετε;
-Δυστυχώς χρειαζόμαστε ποιο έμπειρο δυναμικό. Πρέπει να κληθούν ισχυρότερες δυνάμεις από αυτές που διαθέτουμε?

-Θα πάρετε παίχτες από τους αντιπάλους σας;
-Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Οι αντίπαλοι παίχτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πόσο σημαντική είναι η επανάσταση. Ακόμα μας χλευάζουν όποτε πλησιάζουμε κάποιον από αυτούς. Επίσης δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοιες κινήσεις.

-Ο νέος πρόεδρος δεν έβαλε λεφτά;
-Όχι! Ήταν κάτι που υποσχέθηκε να κάνει όταν ανέλαβε, αλλά μας άφησε στα κρύα του λουτρού τελικά.

-Και πως θα κινηθείτε;
-Κάλεσα 2 φιλαράκια μου από την Αργεντινή. Ήταν η τελευταία λύση που μπόρεσα να σκεφτώ. 2 πολύ καλούς παίχτες που θα μας βοηθήσουν σε ένα νευραλγικό χώρο.

-Δηλαδή; Σε ποιο χώρο πιστεύεται πως υπάρχει πρόβλημα; Θα μας πείτε τα ονόματα των 2 παιχτών;
-Το κέντρο μας πονούσε. Δεν μάρκαρε, δεν έκοβε, δεν έβγαζε μπαλιές μπροστά. Υπήρχε ένα γενικό πρόβλημα. Οπότε κάλεσα τους 2 αυτούς παίχτες...

-Ας περάσουμε σε ένα σύντομο σχόλιο για τα 3 παιχνίδια που δώσατε τον περασμένο μήνα.
-Δεν έχω πολλά να πω. Χάσαμε κατά κράτος τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και κερδίσαμε μάλλον κατά τύχη το εντός! Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι από εδώ και μπρος θα αλλάξουν πολλά! Viva la revolution!!!

No comments:

Post a Comment