"Hasta La Victoria Siempre"

Friday, October 24, 2014

Playoff!

Τελευταίοι δύο αγώνες λοιπόν για την λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Η Granma έχει την μια και μοναδική ευκαιρία που έψαχνε τόσο καιρό για να κάνει την επανάσταση της. Ο Che ήταν πολύ αισιόδοξος ότι θα το καταφέρει. Πιο επιφυλακτικός εμφανιζόταν ο Φιντέλ Μπάλστρο, ενώ ο Ρώσσος "και καλά" επενδυτής είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης...

2 νίκες ήθελε η Granma, 2 νίκες κατά των δύσκολων αντιπάλων της για την 4η θέση! 2 παιχνίδια πραγματική σφαγή...

Τα playoffs έφτασαν. Η Granma με ένα ματ στο τέλος του πρωταθλήματος κατόρθωσε και χώθηκε μέσα στις 4 κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Φιντέλ ήταν τόσο χαρούμενος που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο προπονητικό της Granma, φεύγοντας για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από τις κρυμμένες στη ζούγκλα σκηνές του. Ο Τσε περίμενε το κάτι παραπάνω όμως. Το πρόγραμμα τον ευνοούσε. 2 παιχνίδια στην έδρα της Granma από τα 3 που θα δώσει συνολικά. Το 3ο βέβαια είναι στην πιο δύσκολη έδρα της πολύ καλής φέτος Villa Clara, η οποία όμως ΔΕΝ έχει καυτή έδρα! Η Granma έχει μια τεράστια ευκαιρία να πάρει το πρωτάθλημα και να κυρήξει ως επιτυχής την επανάσταση της!

1ο παιχνίδι στο Estadio Conrado Benitez στην πόλη Bayamo, έδρα της επαναστατικής ομάδας, εναντίων της πρωτοπόρου στην κανονική περίοδο, Ciudad Habana.

Ισοπεδωτική η Granma! Μόνο 1-0 έληξε ο αγώνας, αλλά οι επαναστάτες είχαν χαμένο πέναλτι, 12 σουτ έναντι του μόλις ενός της Ciudad, αλλά και τον Rojas τραυματία. Απώλεια για το πολύ δύσκολο επόμενο παιχνίδι.



2ο παιχνίδι στην Santa Clara με αντίπαλο την πολύ επικίνδυνη Villa Clara, η οποία κέρδισε και αυτή την 1η αγωνιστική την ομάδα του Γκολάρα!!! Τη νίκη της Villa αυτή ο Τσε την έλαβε ως μια «αφύπνιση» και άλλων ομάδων απέναντι στον δικτάτορα.

Χαμένο πέναλτι στην αρχή για την Granma!!! 2ο στα playoff. Από εκεί και μετά πήρε την πρωτοβουλία η Villa ως περίπου το 70ο λεπτό, χωρίς να τα καταφέρει όμως να σκοράρει. Μην σας ξεγελάνε τα 12 σουτ της Granma, μετά το 70? ο Τσε έδωσε σαφή εντολή για shoot on sight, μήπως μπει κάποιο και κλέψει το ματς, οπότε τα σουτ γινόντουσαν πραγματικά από παντού!

Οι δύο αυτές ομάδες προηγούνται με 4 βαθμούς, με την Granma όμως να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Μία νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Santiago de Cuba του μισητού Γκολάρα, και ο τίτλος είναι δικός μας!!!



Η Santiago μετά την ήττα από τη Villa Clara την πρώτη αγωνιστική, παραχώρησε ισοπαλία στην Ciudad και έμεινε οριστικά εκτός στόχου, εκτός βέβαια αν ευνοηθεί από καμία περίεργη ισοβαθμία και βγει πρωταθλήτρια από το πουθενά. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσει την Granma, όπως και να κερδίσει η Ciudad της Villa Clara ώστε να ισοβαθμήσουν όλες οι ομάδες στους 4 βαθμούς και εκεί να παιχτεί στα χαρτιά το πρωτάθλημα, όπου όλοι ξέρουμε ποιος θα το κερδίσει? Αλλά συζητάμε χωρίς τον ξενοδόχο, τον Τσε!


Καμία τύχη δεν είχε στον αγώνα η Santiago! Η Granma έκανε ένα ακόμα υπέροχο παιχνίδι και πήρε αυτό που της άξιζε! Το γκολ του Aroyo στο 38 ήταν αρκετό για να χαρίσει τον τίτλο στους επαναστάτες. Την ίδια ώρα η Villa Clara έχασε από την Ciudad όλα πήγαν πρίμα για τον Τσε και την Γκράνμα!


Δηλώσεις του Che Ballara μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

-Τσε, τα καταφέρατε!
-Ζούμε μαγικές στιγμές! Η ομάδα μου έτριξε τα δόντια σε όλους εκεί έξω που μας αμφισβήτησαν.

-Φήμες λένε για παραίτηση του Γκολάρα. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
-Οι σκληροί ηγέτες παραιτούνται μόνο για να γίνουν οι νέοι ηγέτες σκληροί?

-Τελικά αποδείξατε αυτό που θέλατε;
-Φυσικά. Όταν μια ομάδα αποτελείτε από παίχτες που παίζουν για τη φανέλα, για το έμβλημα της ομάδας τους, για την σημαία της χώρας τους, τότε αυτοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν, παρά ένα μάτσο μισθοφόρους. Το δείξαμε σε όλους. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα, ήταν ότι είδα και άλλες ομάδες να ακολουθούν το παράδειγμα μας! Η Villa Clara διεκδίκησε το πρωτάθλημα ισάξια με εμάς. Και ίσως της άξιζε παραπάνω από εμάς! Αλλά αν το έπαιρνε η Villa και όχι εμείς, τότε δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται σήμερα?

-Τσε, τώρα τι ακολουθεί;
-Τίποτα. Απολύτως τίποτα! Το έργο μου εδώ τελείωσε. Πλέον αφήνω την Κούβα ελεύθερη από παράγκες και μισθοφόρους. Την αφήνω χωρίς δικτάτορες και κατακτητές. Πολλοί με είπαν κυνηγό της περιπέτειας. Και τέτοιος είμαι, με μία διαφορά όμως: είμαι ένας κυνηγός ο οποίος ρισκάρει την ζωή του για να αποδείξει τις αξίες του.

No comments:

Post a Comment