"Hasta La Victoria Siempre"

Friday, October 24, 2014

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε!

Τον Οκτώβρη του 2009 έγινε μια σημαντική αλλαγή στην ομάδα. Ο Φιντέλ Μπάλστρο βλέποντας ότι οικονομικά δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ομάδα, παραχώρησε ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών στον Ρώσο επιχειρηματία αλλά και φανατικού κομουνιστή, Vladimir Aleshin. Ο Aleshin έριξε αμέσως χρήματα στην ομάδα, αλλά προβλημάτισε έντονα τον Τσε Μπαλάρα, ειδικά όταν του ανακοίνωσε ότι η θέση του είναι «υπό σκέψη». Βλέπετε, τα αποτελέσματα που είχε μέχρι στιγμής η ομάδα δεν μπορούσαν να πείσουν τον Ρώσο ότι ο Τσε πράγματι έκανε για αυτή τη θέση. Παρόλα αυτά ο Μπάλστρο κατάφερε να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Τσε για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

Τα παιχνίδια του Οκτώβρη έφερναν την Granma του Τσε να παίζει εκτός με την Las Tunas η οποία ήταν ακριβώς κάτω από την επαναστατική ομάδα στη βαθμολογία και εκτός πάλι με την Guantanamo. Ενδιάμεσα όμως η Granma υποδεχόταν την Santiago de Cuba του μισητού εχθρού Γκολάρα! Ήδη οι οπαδοί είχαν ξεσηκωθεί και περίμεναν πως και πως αυτή την αναμέτρηση;

Μηνιαία Συνέντευξη Τύπου:

-Τσε, ακούστηκε πως ο νέος μεγαλομέτοχος δεν σε θέλει στην ομάδα?
-Αυτό είναι ένα ψέμα. Ο senior Vladimir δεν μου είπε ποτέ πως δεν με θέλει.

-Ναι, αλλά ακούστηκε πως ήδη ψάχνει για αντικαταστάτη σου!
-Δεν γνωρίζω τίποτα τέτοιο. Εγώ συνεχίζω τη δουλειά μου. Αν ο senior Vladimir θελήσει να αποχωρήσω από τις υπηρεσίες της ομάδας, τότε θα το κάνω.

-Για να περάσουμε στα αγωνιστικά της ομάδας. Τον περασμένο μήνα δεν πήγε σχεδόν τίποτα καλά στην ομάδα σας. Είδατε κάποια βελτίωση αυτό το μήνα;
-Είδα πολύ μεγάλη βελτίωση. Η ομάδα έφτασε και σε νίκη επιτέλους. Ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό.

-Στο παιχνίδι με τη Las Tunas όμως, που θα έπρεπε να πάρετε κάτι περισσότερο, δεν το καταφέρατε.
-Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μια συνέχεια των κακών εμφανίσεων που είχαμε τον περασμένο μήνα. Δεχτήκαμε το γκολ πολύ γρήγορα, μόλις στο 12ο λεπτό και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε στο 1ο ημίχρονο. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά αποτύχαμε να φτάσουμε στην ισοφάριση?

-Στον αγώνα με την Santiago de Cuba τι έγινε;
-Η Santiago και ο Γκολτίστα ήρθαν στο γήπεδο μας με σκοπό να κερδίσουν με κάθε τρόπο! Τα 2 πέναλτι και η κόκκινη στον αμυντικό μας, τα λένε όλα!

-Πιστεύετε ότι αδικηθήκατε σε αυτό το παιχνίδι;
-Απλά θα πω αυτό: Senior Γκολτίστα, έλα να μας παίξεις δίκαια, σαν ίσος προς ίσο! Εκεί θα δούμε τι αξίζει η ομάδα σου και εσύ! Αν χάσουμε αποσύρομαι από τη Κούβα, αν κερδίσω όμως;

-Αν κερδίσεις τι θα γίνει, Τσε;
-Θα αφήσω τον κόσμο να κρίνει!

-Τέλος το ματς με την Guantanamo. Πήρατε επιτέλους μια νίκη, που τόσο πολύ θέλατε τον τελευταίο καιρό. Πως αισθάνεστε;
-Το παιχνίδι ήταν πολύ αγχωτικό. Πρώτη φορά στη ζωή μου δουλεύω κάτω από τέτοια πίεση. Η Guantanamo κρατούσε με κάποιο τρόπο το μηδέν στην άμυνα. Μέχρι και τα δοκάρια λειτουργούσαν για αυτούς. Τελικά η λύτρωση ήρθε με την γκολάρα από τα 40 μέτρα του Ramirez στο 85! Όταν είδα τη μπάλα να φεύγει από τα πόδια του, ένιωσα ότι κάτι καλό θα γινόταν. Στα δέκατα του δευτερολέπτου που πέρασαν μέχρι να φτάσει η μπάλα στα δίχτυα, είδα όλο το μέλλον μου να περνάει μπροστά από τα μάτια μου!


Τελικά αυτή η νίκη έδωσε στον Τσε παράταση ζωής από τον Aleshin.

No comments:

Post a Comment